Vislijn

De vislijnen van Tubertini komen allemaal uit een Japanse fabriek die alleen nylon produceert voor de sportvisserij. Alle nylon arriveert in Italie terwijl het nog niet op spoelen gerold is. Voor iedere order van een Europese distributeur wordt de nylon apart gespoeld waardoor de visser altijd verzekerd is van een verse nylon die probleemloos op de molen gespoeld kan worden of gebruikt kan worden om tuigen of onderlijnen te maken.

Door de jarenlange ervaring van Tubertini op het hoogste wedstrijdniveau hebben ze in samenwerking met het Japanse bedrijf een groot aantal lijnen ontwikkeld en geselecteerd die het beste zijn voor een bepaalde visserij. Voor iedere visser is het natuurlijk van groot belang om op de lijn te kunnen vertrouwen zodat die grote vis net wel binnengehaald kan worden en de nylons van Tubertini bieden hiervoor de beste kansen. Veel lijnen zijn voorzien van een speciale coating om ze beter bestand te maken tegen lichtinvloeden, zout water of om de wrijving te verminderen bij gebruik met de werphengel. Ook zijn er lijnen van puur Fluorcarbon, lijnen met een percentage Fluorcarbon en lijnen van polyamides die qua lichtbreekeigenschappen heel dicht in de buurt komen van puur Fluorcarbon, waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn in water.