Tubertini

TUBERTINI – High Quality

Het bedrijf Tubertini S.r.l. bestaat sinds 1978 en werd opgericht door Gabriele Tubertini, in die tijd een zeer bekend wedstrijdvisser. Oorspronkelijk werden er alleen producten ontwikkeld voor de wedstrijdvisserij op het binnenwater maar de laatste jaren is er ook een compleet productaanbod ontwikkeld voor de zeevisserij, zowel kust- als bootvisserij en voor de karper- en kunstaasvisserij.

Tubertini in Italië

Veel producten worden door Tubertini in eigen beheer ontwikkeld en gemaakt waardoor de kwaliteit op een hoog niveau staat. Voor de productontwikkeling beschikt Tubertini over een uitgebreide staf van topvissers, zowel voor zoet- als zoutwater. Het wedstrijdteam Lenza Emiliana Tubertini is 3 keer wereldkampioen korpsen en 7 keer Italiaans kampioen en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van al het wedstrijdmateriaal voor zoetwater. Voor de wedstrijdvisserij op zee zijn Marco Volpi en Paolo Volpini aangetrokken om nieuwe producten te ontwikkelen. Volpi en Volpini zijn goed voor bijna 30 wereldtitels en hebben dus de nodige kennis in huis op zoutwatergebied. Voor de strandvisserij zijn Michele Guaschino en Xavi Perez Roja, beiden wereldkampioen, degenen die de producten testen.

In de Tuga fabriek, een gedeelte van het Tubertini bedrijfscomplex, zijn speciale werkplaatsen gemaakt voor het maken van de dobbers, het spoelen van de nylon en het bouwen van de stations. Alle dobbers uit de Pro series, zowel match- als gewone dobbers, worden hier geproduceerd. De selectie van de basismaterialen zoals het balsahout, de antennes en stelen is zeer streng. Alleen de beste materialen worden gebruikt om de beste dobbers te maken. Voor veel matchdobbers wordt nog lood gebruikt als verzwaring, waardoor de dobbers door het kleinere volume betere werpeigenschappen hebben.

Het ruwe nylon komt van de Kyoritsu Shoji fabriek uit Japan en wordt exclusief gemaakt voor Tubertini. Deze Japanse fabriek is gespecialiseerd in het maken van nylon voor de sportvisserij en heeft hiervoor de beste apparatuur in huis. De nylon komt ongespoeld aan in Italie en wordt opgeslagen in een klimaatkamer met een vaste temperatuur en luchtvochtigheid. Pas na een bestelling van een Europese distributeur wordt het nylon opgespoeld waardoor de lijn altijd vers is. Dit is een groot voordeel t.o.v. veel andere nylons in de markt.

Ook de stations worden gemaakt bij Tubertini, waardoor het mogelijk is om constant verbeteringen door te voeren en een hoog kwaliteitsniveau te halen. Niet voor niets geeft Tubertini 3 jaar garantie op deze stations.

Alle haken van Tubertini komen uit Japan en worden exclusief voor Tubertini gemaakt door Owner, een zeer gerenommeerde fabrikant van haken.U kunt er van uit gaan dat alle haken superscherp zijn en dit ook lang blijven. Verder zijn de haken zeer sterk doordat er alleen gebruik wordt gemaakt van het beste staal met een klein percentage carbon erin verwerkt.

Nieuw voor 2009 is een kunstaaslijn van Tubertini, alle pluggen zijn voorzien van Japanse dreggen van hoge kwaliteit; een nieuwe lijn spinhengels genaamd Dorado;een nieuwe serie boothengels ontwikkeld door Marco Volpi , de Gorilla Boat; een dyneema lijn van ongekende kwaliteit, genaamd Silk, die langer meegaat dan de huidige dyneema lijnen en heel soepel is; een complete serie karperhengels en feederhengels van hoge kwaliteit en een nieuwe serie leefnetten, waarvan een gedeelte in rubber is uitgevoerd. Zoals u ziet staan de ontwikkelingen bij Tubertini niet stil en dat is ook de reden dat dit merk blijft groeien, vooral omdat ze blijven vasthouden aan het principe dat ontwikkeling van nieuwe producten alleen waarde heeft als die zich keer op keer bewijzen in de wedstrijdvisserij.